Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІСТОРІЯ УСПІХУ

Дата: 13.10.2021 11:56
Кількість переглядів: 2393

 

Фото без опису

На передодні Дня захисників і захисниць України, що вшановується 14 жовтня, пропонуємо увазі читачів історію успіху колишнього безробітного Мостиської районної служби зайнятості Михайла Стефаниці, котрий за сприяння служби зайнятості відкрив власну справу.

Одразу після повернення з АТО 49-річний мешканець Мостищини Михайло Стефаниця започаткував власну справу. За грантові та кредитні кошти чоловік придбав дороговартісну техніку і тепер займається розвитком інфраструктури району.

У 2014 році Михайло Стефаниця, як і багато інших, відправився у зону проведення АТО під час третьої хвилі мобілізації. За розподілом потрапив у новостворену Мостиську окрему бойову прикордонну комендатуру «Скеля» і був призначений водієм БТР. На фронті пробув рік, після чого живий і здоровий повернувся у рідне село Годині.

Як розповів пан Михайло, ідея започаткувати власну справу зявилася у нього ще під час служби у зоні АТО. Демобілізувавшись, він продав автомобіль, а за заощаджені раніше гроші купив міні навантажувач. Це дозволило йому створити підприємство, що надає транспортні послуги на будівництві по всьому Мостиському району.

«Започаткувати свою справу, оформити всі документи мені допомогли спеціалісти Мостиська районна філія Львівського обласного центру зайнятості, дуже вдячний їм. За скеруванням центру зайнятості пройшов навчання за напрямком «Основи підприємницької діяльності» у Львівський центр ПТО ДСЗ, успішно захистив бізнес-план та отримав одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу. Старт був успішним. Крім того, два тижні разом з іншими учасниками бойових дій я навчався у бізнес-центрі у Львові, де закріпив знання щодо ведення бізнесу. За програмою Львівська обласна державна адміністрація мені допомогли придбати бетонозмішувач вартістю 20 тисяч гривень. А за Програмою надання допомоги учасникам бойових дій я також отримав певну суму коштів і придбав екскаватор. За один сезон всі витрати окупилися», - розповідає підприємець.

У Мостиському центрі зайнятості впевнені, що успіх Михайла Стефаниці полягає у його наполегливості та бажанні працювати.

Так, за підтримки ЛОДА ще у 2017 році він взяв участь у Програмі підтримки підприємницької ініціативи учасників АТО. Держава зобовязалася відшкодувати йому частину відсотків за кредитом, який чоловік взяв на закупівлю вантажівки з маніпулятором. Сам кредит на загальну суму майже 600 тисяч гривень пан Михайло впродовж трьох років виплачував самостійно. Підприємець не має сумнівів, що справи йтимуть добре, адже у районі його послуги є затребуваними.

Варто зазначити, що ФОП «Стефаниця» працює офіційно, сплачує всі податки і це єдине підприємство у Мостиському районі, яке надає такі послуги: копання канав для води, каналізації, фундаментів, дренажні роботи, встановлення дренажних кілець, планування території, вивіз сміття, вирівнювання території під бруківку тощо.

«Я працюю здебільшого у Мостиському районі, тут активно ведеться будівництво і є замовлення. Свою роботу виконую якісно і люди мене знають, тому охоче користуються моїми послугами. У нашому районі немає інших підприємців з такою ж технікою, тому попит росте», – додав Михайло Стефаниця.

Іншим ветеранам АТО, а також простим українцям підприємець з Мостищини радить не тікати закордон у пошуках роботи, а чесно і легально розпочати власну справу в Україні.

 

Мостиська районна філія Львівського обласного центру зайнятості.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь