A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Шегинівська громада
Львівська область, Мостиський район

ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ

Дата: 07.06.2019 12:44
Кількість переглядів: 63

  З настанням літа зростає небезпека щодо захворюваності на кишкові інфекції.

Гострі кишкові інфекції (ГКІ)- це гpyna гострих інфекційних захворювань з ураженням шлунково-кишкового тракту.

   До ГКІ відносяться такі захворювання як холера, черевний тиф, сальмонельоз, дизентерія, гострі гастроентероколіти та інші. У хворих кишковими інфекціями, як правило, підвищується температура, з'являється нудота, болі в животі, блювота, пронос. Сезонність: літньо-осіння, коли створюються сприятливі умови для розмноження та накопичення збудників ГКІ в навколишньому середовищі та виникає ризик епідемічних ускладнень.     Збудники потрапляють в організм людини з їжею, водою, через брудні руки, іграшки.

З метою профілактики кишкових інфекцій необхідно:

 - дотримуватись правил особистої гігієни, частіше мити руки з милом, особливо, після повернення з вулиці, перед вживанням іжі, після відвідування туалету. Якщо не має умов для миття рук, використовуйте вологі серветки, дезінфікуючі засоби для рук;

- вживати лише кип'ячену воду або питну воду бутильовану, не пити сиру воду з колодязів і відкритих водойм, така вода може бути забруднена і містити збудників кишкових захворювань;

- овочі, фрукти, ягоди ретельно мити перед вживанням гарячою водою;

 - в домашніх умовах дотримуйтесь правил гігієни при приготуванні гарячих та холодних страв, термінів придатності та умов зберігання харчових продуктів, особливо тих, що швидко псуються. Сирі продукти та готову їжу слід зберігати окремо. Для обробки сирих продуктів користуйтесь окремими ножами та розділовими дошками;

 - ретельно просмажуйте або відварюйте продyкти, особливо м'ясо, птицю, яйця і морські продукти;

 - відразу охолоджуйте всі приготовані та швидкопсувні харчові продукти (бажано нижче 50С);

- тримайте приготовані страви гарячими (вище 600С) аж до сервіровки столу; - не зберігайте їжу довго, навіть у холодильнику;

- на кухні дотримуйтесь чистоти, не накопичуйте сміття та харчові відходи, не допускайте появи мух та тарганів;

 - не давайте дітям некип'ячене сире молоко, сирі яйця, використовуйте лише свіжі продукти;

- не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі;

- під час відпочинку на природі, подорожуючи, не споживайте швидкопсувні продукти: молочні, м'ясні, салати, заправлені сметаною або майонезом, кремові вироби;

 При появі симптомів кишкових інфекцій негайно звертайтесь за медичною допомогою.

Пам'ятайте, що захворювання легше попередити, ніж лікувати.

 

Мостиське районне управління 

ГУДПСС  у Львівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь