Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила профілактики респіраторних захворювань.

Дата: 10.01.2024 11:25
Кількість переглядів: 74

Інфекційні хвороби - Обласний центр громадського здоров'я Дніпропетровської  обласної ради

 Яворівське районне управління  ГУ Держпродспоживслужби  у Львівській області  нагадує, щодо зростання  респіраторних захворювань та рекомендує :

  • зміцнюйте імунітет, помірні фізичні навантаження, прогулянки на свіжому повітрі, правильне, збалансоване харчування та здоровий сон роблять імунітет людини сильним та запобігають як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.
  • щорічна вакцинація - найкраща профілактика вірусних захворювань. Вакцина зменшує ризики захворіти чи отримати серйозні ускладнення внаслідок хвороби. Найкращий час для щеплення - напередодні епідсезону. Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж усього сезону. Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.
  • дотримуйтеся повітряно-теплового режиму в приміщеннях. Із початком опалювального сезону повітря вдома та в офісі стає сухим. Від цього пересихає слизова носа, що знижує її захисні властивості. Щоб повернути її стан в норму, зволожуйте порожнину носа, пийте більше води, провітрюйте приміщення, у якому перебуваєте, проводьте частіше вологе прибирання приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів, щоб не залишати навколо себе активні віруси.
  •  не контактуйте з хворими. В період захворювань потрібно відмовитися від рукостискань і вітальних поцілунків, уникати близького контакту з усіма, хто має гарячку та кашель. І хворим, і здоровим варто носити засоби індивідуального захисту, які закривають ніс і рот, щоб захистити себе чи оточуючих від зараження.
  • часто мийте руки з милом та обробляйте дезінфекційними засобами (антисептиками). Виконуючи всі ці правила, ви допоможете організму відбити атаку вірусів.

     Якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно заміняти/знезаражувати) та якнайшвидше зверніться до лікаря.

 

 

     Помічник  лікаря - епідеміолога 

     відділу державного нагляду за дотриманням

     санітарного законодавства

     Яворівського районного управління

     ГУ Держпродспоживслужби у  Львівській обл.                                    Галина  ГРИНЧИШИН        

                                             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь