Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОГОЛОШЕННЯ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ

Дата: 27.09.2023 16:09
Кількість переглядів: 116

 ОГОЛОШЕННЯ ПРО ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ

 На підставі пункту 11 статті 8  Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімів» , Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», Національна комісія зі стандартів державної мови опрацювала назви населених пунктів України в частині їх відповідності стандартам державної мови. 22 червня 2023 року № 230, на підставі рекомендацій було затверджене рішенням «Про схвалення Переліку сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендацій щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови й оприлюднення їх на офіційному вебсайті Національної комісії зі стандартів державної мови».

 Із рішенням Національної комісії зі стандартів державної мови можна ознайомитися на офіційному вебсайті за покликанням https://mova.gov.ua/dokumenti/rozyasnennya/cherven-2023/rishennia-230-vid-22- chervnia. Враховуючи вимоги пункту 12 статті 8 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімів», Шегинівською сільською радою буде проведено громадські слухання в Золотковицькому старостинському окрузі, а саме в селі Іорданівка біля  УГКЦ Парафії непорочного зачаття пресвятої богородиці у селі Йорданівка Яворівського району Львівської області в неділю 01.10.2023року о 11:40год. Щодо обговорення назви села ,яке не відповідає правописним, словотвірним та словозмінним нормам української мови, а саме село Іорданівка – рекомендовано змінити назву на Йорданівка.

 Пропозиції учасників голосування, що подаються в письмовій формі, повинні бути із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх надає (для юридичних осіб і органів самоорганізації із зазначенням їх найменування та місцезнаходження).

  Анонімні пропозиції та пропозиції, що оформлені не належним чином розглядатися не будуть.

 

 

 

      Шегинівська сільська рада

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь