Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчання за ваучером: у переліку – 123 професії та спеціальності

Дата: 02.06.2023 11:11
Кількість переглядів: 104

   Упродовж п’яти місяців поточного року  майже 500 жителів Львівщини отримали ваучер на навчання, що дозволить їм іти в ногу з часом, володіти сучасними технологіями та використовувати у професійній діяльності новітнє обладнання.

   Завдяки ваучеру можна пройти перепідготовку за робітничими професіями, підготовку за спеціальностями для присвоєння ступеня магістра на основі здобутої освіти бакалавра або магістра за іншими спеціальностями, підготовку на наступному рівні освіти, а також пройти спеціалізацію та підвищити кваліфікацію.

   «Отримувачі ваучерів самостійно обирають місце школу серед професійно-технічних і вищих навчальних закладів, у яких є ліцензія про надання відповідних освітніх послуг», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

   За його словами, від 25 травня цього року перелік професій та спеціальностей, за якими видається ваучер для навчання, майже вдвічі збільшений і складається із 123 найменувань. Серед нових такі затребувані на ринку праці професії як бетоняр, штукатур, муляр, продавець непродовольчих товарів, продавець продовольчих товарів, молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими, монтажник з монтажу сталевих і залізобетонних конструкцій, слюсар будівельний, електромонтер з ремонту та обслуговування апаратури та пристроїв зв’язку, оператор котельні, провідник пасажирського вагона, службовець на складі (комірник) та ін.

  Перелік також доповнений сучасними спеціальностями: автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка; біотехнології та біоінженерія; гірництво; деревообробні та меблеві технології; дизайн; дошкільна освіта; економіка; енергетичне машинобудування; залізничний транспорт; інформаційні системи та технології; комп’ютерні науки; маркетинг; мікро- та наносистемна техніка; озброєння та військова техніка; підприємництво та торгівля; терапія та реабілітація; туризм і рекреація; теплоенергетика; фізична культура і спорт; цивільна безпека тощо.

Вартість ваучера не може перевищувати 10-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (сьогодні це 26840 грн). Якщо вона більша за цю суму, то працедавець або фізична особа самостійно доплачує різницю.

Повну інформацію про програму ваучеризації можна отримати в найближчому підрозділі ЛОЦЗ (https://bit.ly/459Fenf) або на сайті Державної служби зайнятості в рубриці «Ваучер».

 

 

Львівський  обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь