Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Карантинні заходи

Дата: 04.10.2022 17:29
Кількість переглядів: 137

                                            « КАРАНТИННІ  ЗАХОДИ  ».

           На всій території України до 31 грудня  2022р.  продовжили карантин через COVID-19. Якщо переглянути статистику хворих дітей на ГРВІ, найменше наразі хворіють діти до одного року, більше слабують школярі, які відвідують навчальні заклади,  перебувають у місцях великого скупчення, багато контактують між собою. Натомість коронавірусна інфекція поширюється між дітьми не так активно, як між дорослими. Проте статистика збільшується, і батькам варто бути уважними до стану дитини.

    Дітей щеплять вакциною Pfizer. Вакцинацію проводять тільки у випадку, якщо дитині виповнилося 12 років, і є згода батьків. За бажанням, вакцинувати дитину можна і зараз. Умови щеплення для дітей не змінилися. Якщо батьки вирішать вакцинувати дитину від коронавірусу, то їм треба звертатися до свого сімейного лікаря.

       Вакцинація – не чарівна паличка від вірусних захворювань. Саме тому лікарі наголошують на важливості дотримання базових правил, що убезпечують вас та вашу дитину від небажаних симптом та подальшої госпіталізації.

Дотримуйтесь загальних правил щоб не захворіти  COVID-19:

     - намагайтеся уникати великих скупчень людей, проведення масових заходів, у магазинах. Якщо ви вимушені стояти у чергах, то обов`язково дотримуйтеся дистанції;

     - намагайтеся менше користуватися громадським транспортом, особливо, якщо        маршрутки повністю заповнені пасажирами. Надавайте перевагу пішохідним прогулянкам. Це може зайняти більше часу, але краще побути на свіжому повітрі;

    - не забувайте провітрювати приміщення та робити вологе прибирання. Це стосується не лише дитячих садочків, шкіл чи гуртків. Таких варто дотримуватися і вдома.

      Не варто забувати і про антисептики, захисні маски, попри всі стереотипи, маски дійсно убезпечують від інфекцій, тож краще користуватися ними під час перебування у громадських місцях.

     Маска є частковим захистом від інфекцій, але її треба носити правильно: закрити ніс, рот. Під час носіння масок ми менше торкаємося обличчя руками і запобігаємо перенесення інфекцій, що розповсюджуються через брудні руки до рота. Не забувайте і про те, що маски треба змінювати, адже на них також накопичується інфекція. Тож, і самі змінюйте і дітям нагадуйте про це.

Нагадуємо : у зв’язку з оголошенням в Україні воєнного стану протиепідемічні заходи в країні не були скасовані, а лише призупинені. Ваше здоров’я у Ваших руках!

 

Помічник  лікаря - епідеміолога 

Мостиського відділу Яворівського районного управління 

ГУ Держпродспоживслужби у  Львівській обл.                              Галина  ГРИНЧИШИН 

 

 

 

 

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь