Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З питань профілактики ГКІ в закладах громадського харчування

Дата: 19.07.2022 10:07
Кількість переглядів: 992

 

З питань профілактики ГКІ в закладах громадського харчування

 

         У Львівській області за період  I півріччя 2022 року було зареєстровано 14 спалахів гострої кишкової інфекції постраждало 104 особи з них 68 дітей. Від загального числа спалахів  12 виникли серед внутрішньо переміщених осіб, у місцях їх тимчасового проживання на території області ( готель, приміщення шкіл, дитячих дошкільних закладів),що свідчить про неналежне дотримання правил виготовлення, реалізацію страв та іншої харчової продукції.

    Держпродспоживслужба наголошує про необхідність неухильного дотримання керівникам закладів ресторанного господарства ( обєкти торгівлі, кафе, ресторанів, тощо)ветеринарно-санітарних норм і правил при зберіганні, реалізації продуктів харчування ( в першу чергу швидкопсуючої харчової продукції) та дотримання технології виготовлення страв.

 Випадки  захворювання ботулізму спостерігаються при споживанні мясних паштетів домашнього приготування без відповідної термічної обробки, також при споживанні сала, домашньої ковбаси та мясної консерви (тушонки)домашнього приготування без повторної термічної обробки. 

    Одночасно повідомляємо, що у випадку порушення ветеринарно- санітарних правил з метою профілактики гострих кишкових захворювань, харчових отруєнь в.т.ч. ботулізму за якість продуктів харчування та страв що реалізуються відповідальність покладено на керівників ресторанного господарства. У випадку порушення ветеринарно-санітарних норм передбачено адміністративне стягнення на фізичних осіб - підприємців - у розмірі шести мінімальних заробітних плат згідно з статтею 65 Закону № 2042 за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.  

  Рекомендуємо не купляти продуктів харчування власного (домашнього виробництва)в місцях стихійної торгівлі, звертати увагу на термін придатності умови зберігання, наявності «бомбажу» консервованої продукції і.т.д.

   Захворювання легше попередити ніж його лікувати. У випадку наявності ознак харчових отруєнь негайно зверніться до лікаря.

 

 З повагою

Заступник начальника

 Мостиського відділу                                                         Марта КРУПА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь