Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оперативна інформація щодо моніторингових обстежень.

Дата: 02.02.2022 17:12
Кількість переглядів: 289

Оперативна інформація щодо моніторингових обстежень!

 

      Фахівцями Мостиського управління  Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області  забезпечено здійснення невідкладних заходів щодо проведення комісійних обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних заходів та посилених карантинних обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2021р.

№ 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із внесеними змінами).

     26 січня 2022р. - 01 лютого 2022р. у складі постійних мобільних груп з представниками Національної поліції та органів місцевого самоврядування, проведено 403 моніторингових обстежень щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, з них обстежено: 30 закладів громадського харчування, 143 об’єкти торгівлі продовольчими  товарами, 179 об’єктів торгівлі промисловими товарами,  6 перукарень,  25 аптек, 1 готель, інші об’єкти – 19 (ЛПЗ, АЗС, фінустанови, ательє, пошта, страхові відділення).

       За результатами виявлених порушень складено 5 протоколів  відповідно до ст. 44-3 КУпАП – порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм.

    Додатково до раніше встановлених карантинних обмежень, з 31 січня на Львівщині посилені карантинні обмеження (рішення ухвалене 28.01.22р. обласною комісією з ТЕБ і НС, протокол № 3).

Отже з 00:00 год. 31.01.22р. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

1) приймання відвідувачів закладами громадського харчування, крім доставки та замовлень на винос;

2) діяльність ринків, крім продовольчих;

3) приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів;

4) приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності;

5) проведення всіх масових заходів, крім офіційних спортивних, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками протиепідемічних заходів.

Обмеження, передбачені підпунктами 1-3 цього пункту, не застосовуються за умови наявності у всіх учасників негативного результату ПЛР-тесту, який виконаний не більше як за 72 години, сертифіката, що підтверджує повний курс вакцинації, сертифіката про одужання від хвороби чи сертифікату про вакцинацію однією дозою однодозної вакцини. Це не стосується людей, які не досягли 18 років.

Обмеження, передбачені підпунктами 4.5. цього пункту, не застосовуються за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів, користувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, сертифіката про повний курс вакцинації або сертифікату про одужання чи сертифікату про вакцинацію однією дозою однодозної вакцини, а також – негативного ПЛР-тесту або тесту на визначення антигену до коронавіруса, що дійсні 72 і 48 годин відповідно.

Також ще слід зазначити, що 31.01.2022 р. набув чинності наказ МОЗ від 30.11.2021 № 2664 «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням», який розширює перелік підприємств та організацій представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з цим наказом до списку тих, хто підлягає обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, який встановлений Урядом, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, додаються працівники:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники даних установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня 2022 р. (за умови відсутності в них протипоказань), відповідно до п. 41постанови № 1236 мають бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь