Оперативна інформація щодо моніторингових обстежень
Оперативна інформація щодо моніторингових обстежень!
16 вересня – 22 вересня 2021р. фахівцями Мостиського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області у складі постійних мобільних груп з представниками Національної поліції, проведено 150 моніторингових обстежень щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, з них обстежено: 18 закладів громадського харчування, 53 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 56 об’єктів торгівлі промисловими товарами, 3 перукарні, 1 ДДЗ, 2 ЗОНЗ, інші об’єкти – 17 (аптеки, АТЗ, поштове і страхові відділення).
За результатами виявлених порушень складено 3 протоколи відповідно до ст. 44-3 КУпАП – порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах посилених карантинних обмежень, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей. Водночас, при виявленні порушень здійснюють відповідні заходи реагування.
21 вересня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До засідання долучилися також голови обласних державних адміністрацій.
Державна комісія заслухала доповідь Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та розглянула питання впровадження в усіх регіонах країни «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.
Відтак жовтий рівень епіднебезпеки в усіх регіонах України встановлено з 23 вересня. У межах цього рівня заборонено зокрема проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо. Водночас вимоги до жовтого рівня є пом’якшеними для вакцинованих.