Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перше засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Шегинівської територіальної громади

Дата: 05.01.2021 16:05
Кількість переглядів: 2150

        Наприкінці листопада Програмою «U-LEAD з Європою» було оголошено конкурсний відбір громад щодо експертної підтримки з розробки Стратегії розвитку громади.

        Наша  громада стала переможцем і розпочала роботу з розробки Стратегії розвитку Шегинівської територіальної громади на 2021-2027 роки.

        Про основні аспекти розробки стратегії розвитку громади, про послідовність та етапи процесу планування присутніх ознайомили національний експерт-координатор стратегічного планування соціально-економічного розвитку Зеновій Сірик. У своїй доповіді експерт проєкту наголосив на особливій  важливості написання Стратегії, що дозволить підкреслити унікальні ресурси громади, допоможе залучити до життя громади інвесторів, надасть додаткові можливості для залучення зовнішніх ресурсів

       Сільський голова  Кривейко І.М. зазначив, що громада повинна мати чітке уявлення про те, куди рухатиметься і яким шляхом розвиватиметься. Це має бути дорожньою картою розвитку громади, розробленою за участю всіх активних, професійних та фахових представників громади і запросив долучитися всіх охочих до розробки Стратегії. Також зазначив, що «стратегія розвитку громади - є дуже важливим документом, який дозволить скоординувати зусилля всіх зацікавлених сторін для отримання системних змін у всіх сферах суспільного життя. Дуже важливо, до його розробки долучати представників громадськості, а також підприємців, що працюють на території ТГ. Адже тільки спільними зусиллями та цілеспрямованими діями громада крокуватиме вірним шляхом» - зауважив голова Шегинівської територіальної громади Ігор Кривейко.

Фото без опису

        Щирба Н.Б. закликала  долучитися всіх бажаючих  до розробки стратегії розвитку та обговорити бачення майбутнього розвитку Шегинівської територіальної громади.

      В розділі опитування підприємств та мешканців громади та огляду питань пов’язаних з організацією процесу опитування, члени робочої групи обговорили бачення майбутнього розвитку Шегинівської територіальної громади:

      - в процесі обговорення було роздано учасникам робочої групи з розробки стратегії громади опитувальні листи, в яких учасники були поділені на дві групи:

  • перша група- мешканці громади, ті в свою чергу поділилися на групи сфери медицини, освіти та культури.
  • друга група- представники бізнесу;

     - обговорено першочергові та другорядні проблемні питання Шегинівської громади;

     -оскільки Шегинівська громада межує з громадою Польщі, було порівняно стратегії розвитку сусідів та обговорено можливості співпраці між даними громадами.

          Координатор робочої групи Щирба Н.Б. зазначила, що початкова стадія розробки стратегії - збір статистичних даних для підготовки соціально-економічного аналізу, що дозволить зрозуміти що є в громаді, сформулювати пріоритетні напрямки її розвитку, визначити очікування жителів як по всій громаді так і по окремих населених пунктах. Під час засідання члени робочої групи узгодили всі етапи розробки стратегічного планування і визначили терміни їх виконання.

Фото без опису

       По закінченні засідання було членам робочої групи було прийнято рішення щодо висвітлення соціально-економічного аналізу на офіційному веб-сайті Шегинівської територіальної громади. Закликаємо свідомих та небайдужих громадян долучитися до обговорення створення та написання стратегії розвитку з внесенням пропозицій та коментарів, які будуть детально вивчені та обов’язково враховані при написанні головного документу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь