Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення сільського голови до духовенства та релігійних організацій Шегинівської ОТГ

Дата: 20.03.2020 09:00
Кількість переглядів: 1320

Фото без опису

Шегинівська сільська рада (ОТГ) просить духовенство та релігійні організації поставитись відповідально до заходів безпеки щодо недопущення поширення епідемії коронавірусу

 

В Шегинівській сільській раді реалізується низка карантинних заходів на виконання Постанови Уряду спрямованої на запобігання поширенню COVID-19 в Україні.

Український народ продовжує проходити екзамен на тверду віру в Бога і любов один до одного випробуванням епідемією короновірусу COVID-19, котрий блискавично поширюється цілим світом.

Просимо представників всіх релігійних громад об’єднаної територіальної громади посилити заходи протиепідемічної безпеки в храмах, закликати вірян дотримуватися рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України, щоб запобігти поширенню епідемії коронавірусу.

Беручи до уваги особливий стан запроваджений в Україні, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 17 березня 2020 р. Б. про заборону проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, з метою недопущення поширення епідемії короновірусу, просимо виконувати зазначені нижче рекомендації:

  1. Чітко виконувати розпорядження державних органів влади щодо санітарних норм та поведінки під час епідемії.
  2. На період карантину звертаємось з проханням до священнослужителів закликати вірян користатись можливістю брати участь у Божественній Літургії, яка транслюється медійними засобами (інтернет, телебачення, радіо) на час обмежуючих заходів.
  3. Категорію людей, які знаходяться в зоні ризику (особи похилого віку, батьки з малими дітьми, особи з ознаками респіраторних інфекцій, ті, хто недавно повернувся з-за кордону і ті, що з ними проживають), не брати участь у богослужіннях у храмі, а залишатися вдома, щоб не наражати себе та інших на небезпеку.
  4. Беручи до уваги заходи безпеки, обмежити розпорядок богослужінь до звершення лише Божественної Літургії та Літургії Напередосвячених Дарів. Просимо, однак, дотримуватись вимоги щодо присутності не більше 10 осіб на богослужінні. За кількість присутніх у храмі є відповідальним не тільки священник, церковне братство, але й кожний вірний.
  5. Там, де це можливо, просимо запровадити вживання гучномовця для транслювання богослужіння надворі. Відстань між вірними повинна бути не менше 1,5 м. Просимо також обмежити близькі контакти при спілкуванні: вітання за руку, дружні обійми тощо.
  6. У часі Сповіді просимо дотримуватись санітарних норм та гігієни.
  7. Священнослужителям парафій, церковному братству забезпечити наявність дезінфікуючих засобів та відповідний санітарний стан у парафіяльних храмах.

Щиро сподіваємось на розуміння щодо непростої ситуації. Віримо, що спільно докладемо усіх зусиль задля безпеки наших громадян.

 

Сільський голова                                                                             Кривейко І.М.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь