Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Рекомендації щодо профілактики корона вірусної інфекції»

Дата: 11.08.2020 16:36
Кількість переглядів: 688

                             «Рекомендації щодо профілактики корона вірусної інфекції»

 

 

     Постановою КМУ від 22.07.2020р. №641 термін дії карантину на території України продовжений до 31.08.2020р. З 01 серпня, окрім загальних обмежувальних правил на період карантину (перебування в громадських місцях і транспорту без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок; перебування на вулицях без документів), також ведені в дію обмежувальні заходи в залежності  від епідемічної ситуації в регіоні, так станом на 03 серпня, на території Мостиського району встановлений «зелений» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Рівень епідемічної небезпеки по регіонах переглядається кожні 3 дні.

 Зокрема на території де встановлений  «зелений» рівень епідемічної небезпеки, на період дії карантину, забороняється:

  1) проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі. Організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячи;

  2) здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

  Аналіз епідемічної ситуації щодо захворюваності коронавірусною інфекцією COVID-19 на території Львівської області свідчить про те, що крім іншого, ймовірним джерелом інфікування населення може бути перебування людей у церквах під час богослужінь, непоодинокі випадки захворювань даною хворобою церковнослужителів, а також безконтрольне проведення весіль, ювілеїв і т.п.

Випадки  COVID-19 серед священників реєструються практично на усіх адміністративних територіях області. Так, у Жовківському районі захворіло 5 священників у 5 населених, які ймовірно були причиною захворювання 35 контактних осіб. У Яворівському районі захворіло 6 церковнослужителів 5 населених пунктів, контактних осіб було 44, з яких 3 захворіло. У Самбірському районі та м.Самбір захворіло 4 священники. Мали місце спалахи корона вірусної інфекції COVID-19 у монастирі с.Крехів Жовківського району та у лаврі с.Унів Перемишлянського району.

Недотримання соціальної дистанції між людьми під час богослужінь, весіль, ювілеїв, недотримання маскового режиму, одночасне перебування у закритих приміщеннях великої кількості людей серед яких можуть знаходитись особи з безсимптомним протіканням хвороби може бути причиною передачі збудника та подальшого його розповсюдження серед контактних осіб. Недотримання санітарно-протиепідемічних вимог може бути причиною подальшого зростання кількості захворілих на COVID-19, особливо враховуючи високій рівень цього захворювання в області.

З урахуванням викладеного, Держпродспоживслужба рекомендує:

  1. Керівникам релігійних конфесій - Богослужіння та інші релігійні заходи:

- за можливості богослужіння проводити на території (відкритому повітрі) з забезпеченням фізичної дистанції між  учасниками не менше 1,5 метра;

- всі учасники повинні дотримуватись маскового режиму;

- необхідно проводити вологе прибирання із використання миючих і дезінфікуючих засобів в приміщені храму, оброблення інвентарю, провітрювання приміщень до і після богослужіння;

- Розглянути можливість та у виді виключення, враховуючи високий рівень захворювань на COVID-19, проводити причащання мирян ложечками одноразового використання з подальшим їх знезараженням;

- заборонити цілування ікон і інших предметів відвідувачами;

-  Релігійні заходи не повинні проводити священнослужителі та приймати в них участь особи з ознаками простудних захворювань та симптомами COVID-19.

 

2. Організаторам проведення весіль, ювілеїв та інших обрядово-розважальних заходів:

- перебування осіб із розрахунку одна особа на 5 м2 площі будівлі або території;

- забезпечення відстані між столиками (для розміщення не більше 4-х осіб) 1,5м;

- рекомендувати відвідувачам заходу утримуватись від рукостискань, поцілунків, дотримання правил  особистої гігієни;

- наявність антисептиків для дезінфекції рук як персоналу так і відвідувачів;

- присутність на заході осіб з проявами захворювання органів дихання, застуди забороняється;

- танці рекомендується проводити з дотриманням безпечної дистанції 1,5м (зокрема в колі і т.п.)

 

       З метою запобігання виникнення та поширення серед населення захворювання на корона вірусну інфекцію прохання дотримуватись рекомендованих санітарно-протиепідемічних заходів. Якщо у Вас виникли симптоми респіраторного захворювання (застуди) не відвідуйте масові заходи, не чекайте, а зверніться за медичною допомогою. Хворобу легше запобігти ніж її лікувати.

 

 

Начальник відділу держнагляду за дотриманням санітарного

законодавства Мостиського районного управління

ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області                                        Юрій ЧЕРТОВ    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь