Шегинівська громада
Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шегинівська об`єднана територіальна громада має хороші перспективи для розвитку – Степан Буняк

Дата: 06.04.2017 10:53
Кількість переглядів: 771

 

1За участі голови райдержадміністрації Степана Буняка, керівника Львіського Офісу реформ  Віталія Корецького відбулися громадські слухання у Шегинівській сільській раді з приводу створення ОТГ.

Шегині стануть центром об’єднаної громади, в яку увійдуть Шегинівська, Балицька, Тщенецька, Мостиська Друга, Поповицька, Хідновицька, Гусаківська, Золотковицька, Мишлятицька сільські ради.

Голова райдержадміністрації Степан Буняк, зокрема, відзначив, що Шегинівська ОТГ буде фінансово спроможною, має  хороші перспективи для розвитку. Головний експерт у справі реформування місцевого самоврядування  в області Віталій Корецький підкреслив, що Шегинівська ОТГ буде мати профіцит бюджету 5 млн. грн. на 11200 населення. Переважна більшість податків, субвенції на освіту, медицину, культуру,  – далеко не всі переваги ОТГ.  А головне, вміння керівництва порозумітися зі всіма органами місцевого самоврядування, терпеливість, прагнення працювати не для свого, а громадського добра , – тут тільки відкриваються для всіх нас перспективи економічного зростання. А вони в майбутній ОТГ є. А ще велике значення мають не особисті амбіції керівників, а вміння працювати для громади. І це буде видно вже через два місяці після створення ОТГ, зауважив В. Корецький.

Не так оптимістично  були налаштовані на початку  керівники органів місцевого самоврядування. То ж у дискусії взяли участь Петро Ящишин (Мишлятичі), Марія Дик (Тщенець), Ольга Михасяк (Хідновичі), Роман Стисло (Поповичі), Ростислав Михайлишин (Баличі), інш . Йшлося, зокрема, про належну організацію податкових зборів, низьку платоспроможність нашого населення, інші проблеми. Степану Буняку та Віталію Корецькому довелося з цифровими викладками, на основі положень Закону про адмінреформу, на прикладах успішних ОТГ в області, переконувати в головному: іншого шляху, як укрупнення, кропітка праця над економічним моделюванням – у нас в районі нема. Європейський досвід, а насамперед,  Польщі в цій справі, – показовий.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь